Lattianhoito

Lattianhoito

Öljytyt puulattiat tarvitsevat huoltoa säännöllisesti, mutta huoltoväli on riippuvainen lattian käytöstä ja tilassa vallitsevista olosuhteista.

Huoltokäsittelyyn käytetään Timberex Satin Oilia. Kevyeen huoltoon sopii myös Timberex Hoitovaahto. Poikkeuksena on kuitenkin Wax-Oililla pintakäsitelty lattia, jota huolletaan samalla tuotteella, jolla alkuperäinen käsittely on tehty.

Satin Oil

Hoitoöljy hapettumalla kuivuvien lattioiden huoltoon.

OMINAISUUDET

  • Hoitoöljy Heavy Duty UV Plus -käsitellyille lattioille
  • Kuivuu nopeasti
  • Sopii myös paikoittaiseen huoltoon
  • Ei jätä pintaa liukkaaksi

Hoitovaahto

Helppokäyttöinen tuote öljyttyjen pintojen kevyeen hoitokäsittelyyn sisällä.

OMINAISUUDET

  • Sopii puulattioihin, välioviin, huonekaluihin, työtasoihin jne.
  • Voidaan käyttää myös paikallisesti mm. kulkuväyliin
  • Sekä koteihin ettö julkikohteisiin

Bio-C pesuaine

Neutraali pesuainetiiviste öljyttyjen puupintojen puhdistukseen.

OMINAISUUDET

  • Liukenee hyvin kylmään veteen
  • Ei vaahtoa eikä jätä pintaa tahmeaksi
  • Ei sisällä haitallisia aineita

Miten lattioita hoidetaan

Puulattian hoito kotona

Yleisesti paras pitkän aikavälin tulos on mahdollista saada silloin kun ensimmäinen hoitoöljyäminen tehdään 6–8 kuukauden kuluttua varsinaisen käsittelyn jälkeen ja tämän jälkeen tarpeen mukaan.

Puulattian hoito julkisissa tiloissa

Julkisessa sekä muissa kovan kulutuksen tiloissa ensimmäinen huoltoöljyäminen on hyvä tehdä jo 3–4 kuukauden kuluttua ja sitten säännönmukaisesti 2–3 kertaa ensimmäisten kahden vuoden aikana. Tämän jälkeen lattia öljytään tarpeen mukaan.

Usein kysyttyä tuotteistamme

Kyllä sopivat. Esimerkiksi Wax-Oil lattiaöljyt ovat erinomaisia kotilattioihin. Tuotesarjasta löytyy useita upeita sävyjä ja pinnan korjaus ja huoltokäsittely tehdään samalla tuotteella kuin alkuperäinen käsittely.

Kyllä sopivat. Luonnonöljypohjaiset tuotteet imeytyvät hyvin lipeöityyn puupintaan. Huomioi kuitenkin että puulattia joka on esikäsitelty lipeällä voi vaatia enemmän ainetta ja pidemmän kuivumisajan.

Sitä on mahdotonta sanoa etukäteen. Vanha ja uusi lattia voivat näyttää alkuun hyvinkin erilaisilta muun muassa patinoitumisen ja erilaisen pinnan esikäsittelyn tai työstömenetelmän vuoksi. Suosittelemme kokeilemaan käsittelyä ensin pienellä testialueella.

Kyllä voi, mutta jonkin verran kokemusta on hyvä olla sekä puulattian hionnasta että pinnan työstämisestä lattianhoitokonetta käyttäen. Jos olet epävarma, suosittelemme kääntymään ammattilaisen puoleen.